El projecte: Impactmetrics Campus Diagonal-Besòs

El projecte Impacmetrics Campus Diagonal Besòs (IMPACTMETRICS CDB) neix amb la voluntat de ser una eina de mesura, descripció i seguiment de de les dades del indicadors tant directes com indirectes generats per l’activitat del Campus Diagonal-Besòs en el territori del seu entorn.

Es defineix territori de l'entorn del Campus al format pel Districte de Sant Martí del municipi de Barcelona i el conjunt de barris del municipi de Sant Adrià de Besòs.

 

 

Notes metodològiques:
  • Totes les dades/indicadors tenen caràcter anual, tret que s'indiqui el contrari.
  • Els indicadors, quan facin relació a l’entorn, es referiran a les zones compreses pel municipi de Sant Adrià del Besòs i el Districte de Sant Martí de la ciutat de Barcelona

Dades intermèdies

Alguns dels indicadors utilitzats es calculen en funció del pressupost del districte de Sant Martí i el pressupost de Sant Adrià. En el cas del districte de Sant Martí el pressupost es calcula a partir del pressupost de la ciutat de Barcelona per habitant (divisió del pressupost total liquidat de l’any entre la població de la ciutat), que es multiplica pels habitants del districte.

Mapa
Disseny de l'ICDB

Amb l’objectiu de crear un marc d’avaluació de l’Impacte socioeconòmic del campus Diagonal Besòs en el territori es genera el projecte Impacmetrics Campus Diagonal Besòs. (IMPACTMETRICS CDB).

El ICDB està liderat per la Fundació b_TEC que aplega les institucions actuants en la governança del Campus Diagonal Besòs. Aquestes institucions, representades en el seu patronat són: Universitat Politècnica de Catalunya, qui presideix, la Generalitat de Catalunya, i agrupades en el Consorci del Campus Interuniversitari de Diagonal Besòs: Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, Consell Comarcal del Barcelonès, Àrea Metropolitana de Barcelona, Consorci del Besòs.

El ICBD vol ser una eina d’anàlisi de l’impacte de tota l’activitat generada per l’entorn de coneixement del Campus Diagonal Besòs a través de la filosofia de Triple Hèlix o sigui l’efecte en el territori de la docència, recerca, innovació, transferència de tecnologia i serveis específics desenvolupats en el Campus, tant per organitzacions públiques com privades, tant directes com indirectes, tant genèriques com específiques.

El disseny del ICDB està orientat per tenir coherència amb les directrius d’avaluació d’impacte de l’Unió Europea. En aquest sentit, us aspecte clau és la disponibilitat d’indicadors en l’escala territorial adequada, estructurant tot el procés en un paquet operacional de tal manera que sigui fàcilment manejable, interactiu i transparent, i que ofereixi resultats útils per la presa de decisions i millora de la seva eficàcia.

El ICDB vol desenvolupar un mètode complet que permeti tenir un quadre d’indicadors adequat per la valoració, a través de l’impacte, de les actuacions en el Campus. En aquest sentit s’ha desenvolupat una adaptació al RIA (Research Impact Assessment)